Köpvillkor

Köpvillkor

I priserna ingår 25% moms.

Vid beställning träffas avtal om köp först när PresentGravyr har bekräftat beställningen med en orderbekräftelse via e-post.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i form av pris, storlek, leveranstid etc. Vi förbehåller oss rätten att korrigera felaktigheter i efterhand. Personer under 18 år får ej handla utan målsmans godkännande.

Vi förbehåller rätten att fotografera graverade produkter i marknadsföringssyfte.

Leverans

Leveranstiden är 2-4 vardagar efter att vi emottagit din beställning

Vi använder Posten och DHL för våra leveranser. När din order är skickad får du en leveransbekräftelse via e-post med information om hur din order kommer att levereras till dig, tänk på att det är viktigt att du ser till att e-post och mobilnummer till dig är korrekta.

Fraktkostnaden är 80 kr inklusive moms.

Vid ej uthämtat paket som skickats tillbaka till oss debiteras du 300 kr inklusive moms utöver din graverade produkt.

 

 

Diamantgravyr

Diamantgravyr innebär att man skär in ett motiv eller en text i materialet med en diamantspets, man tillför alltså inga färger utan det är som att repa djupt i materialet med stor precision.

Det används oftast på metall och man förlitar sig då på att den graverade ytan bryter ljuset så att man ser text eller motiv. Diamantgravyr ger en snygg, diskret och permanent märkning i produkten.

Eget motiv eller logo:

Har du ett eget motiv, bild eller logo du skulle vilja ha graverad på någon av våra produkter kan vi oftast ordna det. Maila bilden och ditt telefonnummer till order(@)presentgravyr.com så återkopplar vi till dig när vi tittat på det.

Med lasergravyr blir det bäst resultat om bilden eller logon är helt svart och vit, alltså inga gråskalor. För diamantgravyr är det lite klurigare, men skicka det du har så hör vi av oss.

Lasergravyr

Lasergravyr betyder att man bränner in ett motiv eller text i materialet eller bränner bort en ytbeläggning så att en underliggande metall eller annat material skapar motivet eller texten.

Glas:

När man lasergraverar i glas så blir det “frostat”, det är en permanent märkning och lasergraverade glas kan maskindiskas utan problem.

Trä:

När man lasergraverar i trä så blir resultatet olika beroende på både typ av trä och färg på träet.

På ljust trä blir gravyren oftast brun till gråsvart. På produkter med en mörk ytbeläggning bränns ytbeläggningen bort och motivet eller texten framträder i ljust trä. Det går inte att garantera vilken färg det blir när man lasergraverar i trä då det är ett levande material, men din märkning kommer såklart att synas.

 

Läder:

När man lasergraverar i läder så blir resultatet olika beroende på både typ av läder och färg på lädret. På ljusbrunt läder blir det oftast en mörk märkning, någonstans mellan mörkbrunt och gråsvart. Brunt läder ger oftast en mörkare märkning. Svart läder ger en matt, väldigt diskret märkning. Det går inte att garantera vilken färg det blir när man lasergraverar läder då det är ett levande material, men din märkning kommer såklart att synas.

Reklamation & Ångerrätt

Om din produkt är skadad redan när du öppnat paketet/påsen ber vi dig ta bilder på både på produkten och på paketet/påsen. Maila sedan ordernummer samt bilderna till oss på order(@)presentgravyr.com så återkopplar vi till dig så fort vi kan.

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt vid köp av oförädlad produkt, under förutsättning att produkten är oanvänd. En graverad produkt räknas som förädlad.

Observera att du själv betalar frakt för returnerad produkt.

Som konsument har du 3 års reklamationsrätt enligt svensk lag.

Reklamation ska ske inom skälig tid från det tillfälle felet upptäckts.

Följande orsaker är ej godkända skäl att utnyttja garanti eller reklamationsrätt:

– Skador på grund av till exempel tappad produkt.
– Användningsslitage
– Onormal användning
– Att du inte följt skötsel- och serviceanvisningar.

Vi tillämpar Konsumentköplagen och vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.